040 214 6128 06 4488 2385
Herman Gorterlaan 1, 5644 SB Eindhoven

Na aanmelding bij Fysiotherapie Truijens maken we een afspraak voor uw eerste bezoek. Tijdens dit eerste bezoek wordt uw hulpvraag geïnventariseerd en wordt door ons beoordeeld of deze aanleiding is voor verder fysiotherapeutisch onderzoek en behandeling. Dit onderzoek is nodig om een diagnose te stellen, om een eventuele oorzaak voor de klachten te vinden en om in overleg met u een behandelplan op te stellen.

Oefentherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Het doel kan zijn om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden, om spierkracht te vergroten, om een betere houding aan te leren, om een beter evenwicht te realiseren of om een betere ademhalingstechniek te leren om te ontspannen.

Thuis oefenen

Als onderdeel van de behandeling is het vaak gewenst dat u zelf oefeningen thuis doet. Deze worden aangepast op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en dat u vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage, medical taping of fysiotechniek.

Preventie

Wij geven ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u om voldoende en verantwoord te bewegen om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat. Het doel is dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen.

Therapietrouw

Het is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten door oefeningen te doen en goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Uw lichaam verdient de beste behandeling.

Als fysiotherapeut willen wij een positieve bijdrage leveren aan gezond bewegen, het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier helpen wij u om uw lichaam in optimale functie te houden. Uw lichaam verdient de beste behandeling.

040 214 6128 06 4488 2385
Copyright © 2023 Fysiotherapie Truijens Ontwerp & Realisatie RenewMyID