Claudicatio Looptraining

Patiënten met claudicatio intermittens (in de volksmond 'etalagebenen' genoemd) hebben pijn bij het lopen door slagaderverkalking in de benen. Het is een veel voorkomende aandoening.

Claudicatio Intermittens

Claudicatio intermittens wordt in de volksmond vaak ‘etalagebenen’ genoemd. Ongeveer  3% van de mensen van 55 jaar of ouder heeft er last van. Naarmate de leeftijd toeneemt, loopt dit getal op naar 1 op de 7 patiënten van 70 jaar of ouder. Na een bepaalde afstand gelopen te hebben, moeten ‘claudicanten’ stoppen met lopen, omdat ze pijn in de benen krijgen ten gevolge van zuurstofgebrek in de spieren. Door enige minuten te wachten zakt de pijn en kan de patiënt weer verder lopen.

Etalagebenen

Etalagebenen worden veroorzaakt door slagaderverkalking oftewel atherosclerose. Slagaderverkalking komt bij alle mensen voor naarmate men ouder wordt. Een aantal factoren versnelt dit proces. Roken en een ongezonde leefstijl zijn de grootste boosdoeners. De symptomatische behandeling (dat wil zeggen; ter vermindering van de klachten) bestaat uit looptherapie.

Gesuperviseerde looptherapie is een goedkoop en veilig alternatief en staat onder begeleiding van een gecertificeerde fysiotherapeut, die aangesloten is bij Chronisch Zorgnet (voorheen Claudicationet). Uit onderzoek is bekend dat gesuperviseerde looptherapie een goede en effectieve behandeling voor etalagebenen is.

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan