Geriatrie Fysiotherapie

Geriatrie Fysiotherapie is een specialisatie in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

Geriatrie Fysiotherapie

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom. Naarmate men ouder wordt kan de beweeglijkheid afnemen waardoor er belemmeringen of klachten kunnen ontstaan.

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers en informeert over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Geriatrienetwerk Eindhoven

Geriatrienetwerk Eindhoven heeft afspraken gemaakt met de aangesloten fysiotherapeuten in Eindhoven en omgeving en de geriaters uit Eindhoven over de behandeling en begeleiding van de patiënt. Meer informatie vindt u op de website van Geriatrienetwerk Eindhoven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan