Hoe meer stappen per dag, hoe beter!

Recent onderzoek: Hoe meer stappen per dag, hoe beter!

Recent is onderzocht wat de relatie is tussen het aantal stappen per dag en je gezondheid. Hiervoor zijn meerdere studies gecombineerd en zijn er in totaal bijna 227.000 gezonde personen geanalyseerd.

Wat bleek: het zetten van meer stappen per dag is geassocieerd met gezondheidsvoordelen, waarbij geldt: hoe meer, hoe beter. Maar we kunnen niet eenvoudigweg zeggen: door 10.000 stappen per dag te zetten wordt u gezond. Een patiënt met een chronische aandoening kan meer begeleiding nodig hebben. De zorgverlener in kwestie kan veel informatie halen uit het aantal stappen per dag en deze informatie gebruiken om het beweeggedrag van de patiënt te stimuleren.

Een positief punt van deze studie is dat het aantal stappen niet is gebaseerd op wat mensen zelf aangeven, maar daadwerkelijk is gemeten met behulp van apparaten die activiteiten registreren. Dit geeft meer betrouwbare informatie. Meer over het onderzoek lees je hier: Grootste studie ooit naar nut van wandelen concludeert: hoe meer je loopt, hoe langer je leeft (scientias.nl)

Ook bij mensen met een chronische aandoening kan de inzet van een activiteitenmeter van waarde zijn in de behandeling. Alleen is niet elke activiteitenmeter geschikt om in te zetten bij mensen met een chronische aandoening.

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan