040 214 6128 06 4488 2385
Herman Gorterlaan 1, 5644 SB Eindhoven

Patiënten met claudicatio intermittens (in de volksmond 'etalagebenen' genoemd) hebben pijn bij het lopen door slagaderverkalking in de benen. Het is een veel voorkomende aandoening. Naar schatting 3% van de mensen van 55 jaar of ouder heeft er last van. Naarmate de leeftijd toeneemt, loopt dit getal op naar 1 op de 7 patiënten van 70 jaar of ouder. Na een bepaalde afstand gelopen te hebben, moeten 'claudicanten' stoppen met lopen, omdat zij pijn in de benen krijgen ten gevolge van zuurstofgebrek in de spieren. Door enige minuten te wachten zakt de pijn en kan de patiënt weer verder lopen. Claudicatio intermittens wordt in de volksmond vaak 'etalagebenen' genoemd.

Etalagebenen

Etalagebenen worden veroorzaakt door slagaderverkalking oftewel atherosclerose. Slagaderverkalking komt bij alle mensen voor naarmate men ouder wordt. Een aantal factoren versnelt dit proces. Roken en een ongezonde leefstijl zijn de grootste boosdoeners. De symptomatische behandeling (dat wil zeggen; ter vermindering van de klachten) bestaat uit looptherapie. 

Gesuperviseerde looptherapie is een goedkoop en veilig alternatief en staat onder begeleiding van een gecertificeerde fysiotherapeut. Uit onderzoek is bekend dat gesuperviseerde looptherapie een goede en effectieve behandeling voor etalagebenen is. 

Voor meer informatie over claudicatio intermittens klik op de button 'claudicationet' hieronder.

040 214 6128 06 4488 2385
Copyright © 2023 Fysiotherapie Truijens Ontwerp & Realisatie RenewMyID